Bobbo Byrnes hoorden we voor het eerst toen hij nog een derde van het trio Riddle and the Stars vormde, samen met zijn echtgenote Tracy, die bas speelt en een mooie tweede stem neerzet en Ben Riddle, een Australiër die net als Byrnes in Californië terecht gekomen was en die gitaar speelt en zingt. Mooie Americana maakten ze, met zijn drieën. Bobbo zong, schreef de meeste liedjes en speelde een rauw stukje gitaar, en daarnaast ook nog een hele batterij aan andere muziekinstrumenten.

Er zijn inmiddels twee albums uitgekomen onder de naam Bobbo Byrnes, en op het hoesje van Americana Motel zien we in ieder geval Ben Riddle nog steeds vermeld als zanger en Tracy speelt nog steeds bas en ze zingt ook nog steeds de sterren van de hemel, dus waarom Bobbo nu ineens net doet of hij solo gaat is me een raadsel, maar het album is er gelukkig niet minder goed om. De meeste liedjes zijn geschreven door het echtpaar Bobbo en Tracy Byrnes op drie na – No Expectations van Jagger & Richards, Hate this Town van Slim Dunlap en To Her Door van Paul Kelly. Twee andere nummers heeft Bobbo samen met anderen geschreven.
Luister hier naar twee fragmenten van Americana Motel:

Op het volgende album, Two Sides To This Town, is Ben Riddle van het toneel verdwenen, en speelt Bobbo 6- en 12-snarige gitaren, B3 orgel, pedal steel, mandoline, rhodes piano, en tekent hij voor “the noisier guitar solos”, want de “tastier guitar solos” zijn van Danny Ott. Drummer Matt Froehlich en echtgenote Tracy op bas en zang completeren hier de band. Ben Riddle wordt nog wel bedankt op het hoesje overigens. Ook dit is weer een voortreffelijk, stevig Americana-plaatje, met fraaie liedjes, en lekker stevig spel dat soms tegen de rock aanzit. Luister hier naar twee fragmenten van Two Sides To This Town: