Catherine Britt is, anders dan je zou verwachten als je naar haar album Home Truths zit te luisteren, een Ayustralische singer/songwriter, maar dan wel eentje met een grote liefde voor country, bluegrass en folk. Op haar zeventiende vertrok ze naar Nashville om dar zes jaar te blijven, en ze stond op haar zeventiende al in de Grand Ole Opry, de hemel voor iedere country-artiest.

Inmiddels zijn we heel wat jaren verder en Britt is zo ver dat ze dit nieuwe album als onafhankelijk artiest op haar eigen Beverley Hillbilly Records label heeft uitgebracht, met dank aan een crowdfundactie en vele fans. De band bestaat uit Australische topmusici, het album werd gemixed door Ted Howard en in de Verenigde Staten gemastered door Jim DeMain. Alle nummers zijn door Britt geschreven, alleen of samen met anderen, en elk liedje is een pareltje. Er is een duet met Lee Kernaghan en in het nummer Hard To Love horen we Jim Lauderdale.

De arrangementen zijn verbluffend goed, want de bluegrass klinkt overal subtiel in door (die fiddle!), terwijl de pedal steel ook telkens terugkeert, terwijl je soms ook gewoon een stevige rockband op stoom hoort. En dan de stem van Catherine Britt. Voortreffelijk plaatje.

Luister hier naar een paar fragmenten: