Bryan Deere heeft er al een complete muzikale loopbaan als mandolinespeler in bluegrassbands op zitten, maar hij kreeg ineens de geest, en besloot een honky-tonkplaat te maken. Too Hot To Handle is een juweeltje geworden, waarbij je je half in de jaren vijftig en zestig waant, met ouderwets en bijna knus klinkende country – de echte honky tonk. Tegelijkertijd klinkt het allemaal, door de perfecte uitvoering, ook volstrekt tijdloos.

Deere blijkt de perfecte stem te hebben voor dit repertoire, en hij heeft een verbazingwekkend goede band om zich heen verzameld, met een fenomenaal mooi spelende Tommy Auldridge op pedal steel guitar, een sublieme Chick Hall Jr op elektrische gitaar, en de als altijd virtuoze Nate Leath op fiddle. De ritmesectie is dan ook nog eens meer dan uitstekend, met Brennen Ernst op akoestische gitaar, Chris Hall op basgitaar en Anders Eliassen op drums.

Klassiekers in het genre als Pick me up on your way down klinken hier weer als nieuw, en met name het heerlijke, geïnspireerde samenspel is een genot om naar te luisteren. En eerlijk gezegd bevallen de versies van Deere me beter dan de originelen die ik ken. Pure knusmuziek, wat mij betreft. Country op zijn allerbest.

Luister hier naar een paar fragmenten: