Hadley McCall Thackston komt uit South Carolina, groeide op in Atlanta, Georgia en woonde een tijdlang in Ierland tot ze wee terugkeerde naar de States. Ze speelde al vroeg gitaar, en op haar twaalfde zat ze al in een orkest, maar in Ierland studeerde ze eerst theater, tot ze er achter kwam dat de muziek toch net even iets harder trok. Nu is er haar titelloze debuutalbum met tien prachtige, zelfgeschreven liedjes.

Thackston laat horen dat ze intelligente en scherpe teksten kan schrijven, waarbij ze ook nog eens voor Amerikanen gevoelige onderwerpen niet uit de weg gaat. Luister maar eens naar Redbird, waarin ze zingt: “I’ll keep wishing on my redbird, you keep praying to your God” en waarin ze zegt dat ze hoopt dat hij ook tussen de regels door wil lezen als hij de bijbel leest. Maar ook in een nummer als Change gaat het over zaken die iedereen in Amerika nu aangaan, en dan neemt ze ook nadrukkelijk stelling.

Los daarvan heeft Thackston een mooie stem, schrijft ze naast intelligente teksten ook pakkende melodieën voor haar liedjes en heeft ze een geweldige band die die liedjes prachtig verpakt in magnifieke arrangementen. Soms stevig, soms heel subtiel, altijd goed. Een juweel van een album.

Luister hier naar een paar fragmenten: