The Hoth Brothers Band is het nieuwe project van de Amerikaanse singer/songwriter Boris McCutcheon en zijn muzikale kameraad Bard Edrington, die hier bijgestaan worden door bassiste Sarah Ferrell, die ook schitterend meezingt. De liedjes zijn vrijwel allemaal van McCutcheon en Edrington, en voor het thema hoef je niet lang na te denken – de pandemie, de ondermijning van de democratie, de eeuw van de misinformatie en algoritmes die de werkelijkheid misvormen, kortom alles wat het leven momenteel zo spannend maakt.

De titel van het album, Tell Me How You Feel, is een zin die uit het liedje Volendam komt (echt waar!), een liedje dat ze schreven naar aanleiding van een verblijf in die plaats. Pappy’s Last Ride gaat over de hond van Boris, dus de onderwerpen komen wel steeds weer direct uit het leven van de heren. Maar op de eenof andere manier weten ze er toch universele liedjes van te maken, en aanstekelijke liedjes ook nog, want ik zong er een paar meteen na de eerste keer uit volle borst mee.

Het album is in een paar dagen tijd spontaan in de studio opgenomen, en dat kun je horen, het klinkt allemaal lekker helder en fris, energiek en buitengewoon geïnspireerd. Er staan maar liefst zeventien liedjes op dit heerlijke album, dus dan weet je ook dat de band er echt zin in had. Zeventien liedjes en geen zwak moment te ontdekken. Subliem plaatje!

Luister hier naar een paar fragmenten: