Jesse en Bellamy is eigenlijk de tweede generatie Bellamy Brothers. Jesse en Noah Bellamy zijn ook broers en hun vader en oom waren de originele Bellamy Brothers die in de jaren zestig en zeventig een aantal megahits scoorden. Het pleit wel voor deze twee dat ze er niet voor kiezen om hun naamsbekendheid het werk te laten doen, maar het zorgt er wel voor dat ze nu met hun derde album nog steeds niet erg bekend zijn. Dat is jammer, want ze maken erg leuke muziek, die iets minder gelikt is dan die van de eerste generatie Bellamys.

Hun versie van Americana roert wat blues door de pop en rock, maar ook cajun, country, folk, bluegrass, latin, rockabilly (mooie twanggitaar), jazz en garage. Verder kunnen ze zingen, ook mooi close harmony, en geef ik persoonlijk aan hun muziek, vanwege het net iets ruwere randje, de voorkeur vergeleken met de eerdere Bellamys. Hier valt toch net iets meer te beleven. Een mooi gevarieerd plaatje.

Jesse Bellamy is de leadzanger en gitarist (en hij speelt mondharmonica), terwijl Noah vrijwel alle andere instrumenten bespeelt. Er komen ook wat gastmuzikanten langs, zoals fiddler Elin Palmer en drummer Steve Woffe.

Klik op het driehoekje om het fragment te beluisteren.