Low Lily is een trio uit New England – Liz Simmons, gitaar en zang, haar partner Flynn Cohen gitaar en mandoline en zang en achterbuurvrouw Lissa Schneckenburger op fiddle, en ook zang. Met name de zang is hun troefkaart, want de drie zingen alle drie sterk solo, maar de drie stemmen pakken ook geweldig goed samen, en ze schreven ook een aantal liedjes waarin ze dat samenzingen volledig uitbuiten.

Luister maar eens naar het door Schneckenburger geschreven Hope lingers on, waarbij ze zichzelf alleen met handgeklap begeleiden, of het door Simmons samen met Sarah Yanni geschreven titelnummer 10,000 Days like these.  Maar ook hun covers zijn fantastisch – luister naar Rock of Ages van Gillian Welch of Mark Knopfflers Brothers in Arms – dat zijn versies die de originelen kunnen doen vergeten.

Het trio had ook een paar speciale gasten, met name de fenomenale banjospelers Dirk Powell en Greg Liszt, drummer Steve Amidon, bassist Corey DiMario, cellist Duncan Wickel en percussionist Charlie van Kirk, maar ze laten eigenlijk herhaaldelijk horen dat ze het met zijn drieën prima redden. Mooie liedjes, goede stemmen, fraaie arrangementen, geïnspireerd spel, een zeer, zeer mooi plaatje!

Luister hier naar een paar fragmenten: