De Canadese Jill en Matthew Barber zijn broer en zus, en ze hebben ieder al een ruime carrière als singer/songwriter gemaakt. Bij elkaar hebben ze al twaalf solo-albums op hun naam staan. Matthew houdt het meestal op Americana-georkestreerde liedjes, Jill is vaak wat jazzyer ingesteld, maar voor hun eerste gezamenlijke plaat hebben ze voor een rootsy band gekozen, en dat pakt geweldig uit.

Je vraagt je ook af waarom ze dit niet al veel eerder gedaan hebben, want hun stemmen kleuren echt schitterend bij elkaar – je moet bij hun samenzang onwillekeurig meteen aan de natuurlijke samenzang van de Everly Brothers denken, want dit klinkt net zo vanzelfsprekend en soepel, en de stemmen pakken net zo mooi bij elkaar.

Van de elf liedjes zijn er drie van Jill en twee van Matthew, en dat zijn al vijf ijzersterke nummers, en daar komen dan nog een aantal bijzonder sterke covers bij. Zelfs Townes van Zandt’s If I Needed You, dat toch al vaak door anderen gezongen is, krijgt hier een echte kippenvel-uitvoering. Dat geldt zeker ook voor Song to a Young Seagull van Gene MacLellan en Comes a Time van Neil Young. Ze openen met het heerlijke feel-good nummer I Must Be in a Good Place Now van Bobby Charles, waarin je meteen kunt horen hoe mooi hun stemmen samen klinken. One True Love van Jill is een hoogtepunt, net als Grandpa Joe van Matthew, over een grootvader die hij nooit gekend heeft.

Een goede band helpt dan ook nog, met fraaie arrangementen, maar het is in dit geval vooral de bloedstollend mooie samenzang van broer en zus Barber die dit album tot een absoluut juweeltje maken.

Luister hier naar een paar fragmenten: