Robin Dean Salmon – Blackbird

Robin Dean Salmon werd in Zuid Afrika geboren, maar omdat zijn blanke ouders fel anti-apartheid waren was het leven er voor hun niet bijster aangenaam en emigreerden ze naar de USA, waar de jongen Robin in Texas terecht kwam. Later speelde hij een tijd in een punkrockband in New York, maar na een ernstig motorongeluk verlegde hij zijn focus naar country en Americana.
Rocken kan Salmon nog steeds en liedjes schrijven ook, zoals hij op zijn inmiddels al tiende album Balckbird weer eens overtuigend bewijst. Een singer/songwriter die niet in de frontlinies opereert, maar wel zeer uitstekende Americana weet te presenteren.

Luister hier naar een paar fragmenten:


Robert Hill – What Are We Waiting For

Robert Hill is een piepjonge Zweed die in de voetstappen treedt van de oude folkhelden Woody Guthry, Pete Seeger en de jonge Dylan – kortom, kritische liedjes, gezongen met gitaarbegeleiding. Niet meer, niet minder. Niet spectaculair, maar Hill is goed.

  • Robert Hill – What Are We Waiting For – distr Hemifran

Luister hier naar een paar fragmenten:


Rob Moir – Adventure Handbook

Rob Moir is een Canadese singer/songwriter die de afgelopen jaren over de hele wereld gereisd heeft op een soort eindeloze tournee, waarbij hij met een gitaar overal zijn liedjes zong. Hij schijnt daarbij een publiek overtuigend te kunnen inpakken, en dat kun je ook wel horen op zijn album Adventure Handbook, met verhalende liedjes en liedjes over alle zaken des levens. Goede liedjes, mooi gebracht.

  • Rob Moir – Adventure Handbook – distr Make My Day records /Sonic Rendezvous

Luister hier naar een paar fragmenten: