Stoney Spring is de band van Anthony Lacques, de voormalige drummer van de band I See Hawks in LA, en Hawksleden Rob Waller en Paul Lacques zijn ook hier nadrukkelijk aanwezig, Rob als zanger, Paul als gitarist en lapsteelgitarist. Anthony schreef alle liedjes en drumt niet alleen, maar speelt ook piano, gitaar en bas.

Stoney Spring klinkt behoorlijk anders dan Hawks, eigenzinniger, ongrijpbaarder, met wat psychedelische elementen, liedjes met rare wendingen, en vooral ook liedjes met opmerkelijke teksten. Zo lijkt Anthony nog steeds pijnlijk verliefd op het meisje dat hij beschrijft in Class of 75, en is de boosheid op Steve Jobs bijna voelbaar in het nummer Jobs, hoewel hij zingt dat we Jobs niet kunnen verwijten dat we robotslaven zijn geworden, dat we daarbij vooral naar onszelf moeten kijken omdat Jobs alleen maar een “puppetteer in a turtleneck” was.

Lacques is ook in zijn andere liedjes tamelijk cynisch, en door de scherpe arrangementen en de hoekige liedjes word je als luisteraar ook steeds op scherp gezet. De twee instrumentals zijn al net zo verrassend – ze lijken eenvoudig en kalm, maar zitten vreemd en verrassend in elkaar. Right on Heliotrope! is een album dat je een aantal keren moet beluisteren voor je het helemaal hebt doorzien. Een groeiplaatje van een uiterst eigenzinnige singer/songwriter die zijn liedjes verpakt in zijn geheel eigen vorm van Americana – roots, country, folk en rock gemixt met psychedelica. Bijzonder!

Luister hier naar een paar fragmenten: