We hebben het hier al eerder gehad over de uitmuntende Amerikaanse singer/songwriter Carter Sampson, en de Nederlandse Americanaband Hidden Agenda Deluxe van BJ Baartmans, Eric DeVries en Sjoerd van Bommel was in Nederland voor haar de perfecte begeleidingsband. Samen hebben ze nu een uniek kerstalbum opgenomen, dat misschien wel het eerste transatlantische kerstalbum ooit is.

Verwacht niet de gebruikelijke zoetsappige kerstliedjes, want in Sampson’s Christmas in Oklahoma verzucht ze dat weliswaar met kerst in Oklahoma zit zoals het hoort, maar dat ze het liefst op een boot ergens ver weg op zee zou zitten. Christmas Eve in Amsterdam van Eric deVries is ook al niet echt een joho-joholiedje, en dat geldt ook voor de derde original, For Saviour’s Sake van BJ Baartmans, waarin families elkaar naar het leven staan en ondertussen de schone schijn ophouden.

Op de cd vind je eigenlijk maar vier echte kerstklassiekers, en nog een paar nummers die met een beetje goede wil in de kerstsfeer geplaatst kunnen worden, zoals Jesse Winchester’s Snow en I shall be released van The Band. Al met al een kerstplaat waar zelfs iemand als ik, die al decennialang voorzitter is van het anti-decembercomité, met een allergie voor kerstmuziekjes, mee uit de voeten kan.

Luister hier naar een paar fragmenten: