songs we wish we'd written

covering the best
- pat green - songs we wish we'd written II
- born 53 - play songs of bob dylan - thieving in the alley

born 53 speelt dylan

 

Twee albums met covers. Altijd link om nummers te spelen die je erg goed vindt, want je moet dan wel verrekte goed uit de hoek komen om indruk te maken. Je moet f beter zijn dan alle anderen die het nummer vr jou speelden, of je moet er je volstrekt eigen handtekening op kunnen zetten, waardoor het een uniek nummer wordt. De Amerikaan Pat Green en de Zweedse band Born 53 blijven vrij dicht bij het origineel, en proberen hun voorgangers te overtreffen. Dat lukt niet altijd, maar ze maakten allebei een album dat zeker geslaagd mag worden genoemd.

Pat Green - Songs we wish we'd written II

Pat Green is in zijn twintigjarige loopbaan een commercieel succesvol artiest geworden die wel de Bruce Springsteen van het Zuidwesten van de USA wordt genoemd. Voor dit album gaat hij terug naar zijn roots en kiest zorgvuldig nummers die hij zelf erg goed vindt, van onder meer mede-Texanen Lyle Lovett en Joe Ely, maar ook van iemand als Todd Snider. Mooie keuzes, en mooie uitvoeringen ook. Luister maar eens naar de fraaie uitvoering van Lovett's If I had a boat, ingetogen, en toch met passie. Mooi. De rest van het album is zeker zo goed.

Born 53 - play songs of Bob Dylan - Thieving in the alley

Born 53 is een Zweedse band die op een eigenzinnige manier een keuze maakte uit het ruime oeuvre van Bob Dylan, en er een groot aantal onbekendere juweeltjes uitpikte. Dylan moet het wel vaker hebben van de uitvoeringen van anderen, en ook hier betrapte ik me erop dat ik pas bij deze uitvoering van Too Much of Nothing eindelijk eens echt naar de tekst ging luisteren. Dan doe je het dus goed als band, wat mij betreft. Stevig, maar toch ook rootsy muziek, raak.


  • Pat Green - Songs we wish we'd written II - Sugar Hill SUG-CD-4078 - distributie Hemifran
  • Born 53 - play songs of Bob Dylan - Thieving in the Alley - Big Note Production - distributie Hemifran

Klik op het driehoekje om het fragment te beluisteren.

 

terug naar de startpagina van moors magazine