darrell scott
- long ride home

darrell scott

 

Voor Long Ride Home valt singer/songwriter par excellence Darrell Scott terug op een van zijn oude liefdes - de countrymuziek van zijn jeugd, met steelgitaar en al. Dat is heel even wennen, maar net als alle andere albums van deze fenomenale liedjesschrijver is dit ook weer een magnifiek groeidiamantje dat het ene na het andere pareltje bevat. Alle nummers zijn door Scott geschreven, soms samen met anderen, en dat zijn niet de minsten, luister maar eens naar het prachtige, melancholieke liedje over parkeerplaatsen dat hij schreef en hier ook zingt en speelt samen met Guy Clark. De verleiding is groot om uit elk nummer een stukje te "citeren", maar we laten het hier bij vier fragmenten. Je moet maar van ons aannemen dat Scott wederom het hele album, dat wil zeggen een uur lang, absolute topkwaliteit levert. En na drie keer draaien slaat de verslaving weer toe en blijf je draaien.

Dit album is in de huiskamer van Darrell Scott opgenomen, alles rond de piano van de legendarische Hargus "Pig" Robbins en de staande bas van Dennis Crouch. Verder hoor je hier nog een paar virtuoze collega's als Kenny Malone op drums, Lloyd Green op pedal steel, Guy Clark en Wayne Scott (Darrell's pa) op gitaar, Tim O'Brien op mandoline, Charlie McCoy en Mickey Raphael op mondharmonica en als extra zangers onder meer Wayne Scott, Guy Clark, Rodney Crowell, Patty Griffin, John Cowan, Marcus Hummon en Kathy Chiavola. Allemaal grootheden die zichzelf niet meer hoeven te bewijzen, maar die hier in een simpele huiskamer puur voor de lol samen muziek zitten te maken, met een intensiteit die je maar zelden meer hoort.

Maar het zijn vooral weer de liedjes van Darrell Scott die het doen - ijzersterke songs, gedreven en overtuigend gezongen, met daarachter die band die de passie van Scott nog eens ondersteunt en versterkt. Magnifiek, en een absolute aanrader.

Klik op het driehoekje om het fragment te beluisteren.

 

terug naar de startpagina van moors magazine