lowpass heroes

dash!
- lowpass heroes

 

 

DASH! is de idiote naam van een Nederlands jazztrio dat fantastische muziek maakt die minder brutaal en onbehouwen klinkt dan de bandnaam zou doen vermoeden. Eerlijk gezegd vind ik dat ze heerlijke knusmuziek maken, verrukkelijke feel-good music waar ik een meer dan uitstekend humeur van krijg. Funky, jazzy en op de rand van de avantgarde zonder ooit ontoegankelijk te worden.

Saxofonist en klarinettist Maarten Onstein, drummer Erik Hoeke en bassist Alex Oele vormen een onweerstaanbaar trio dat met zoveel overduidelijk plezier samenspeelt dat de vonken er aan alle kanten afspatten. Ze proberen af en toe bewust de zaak een heel klein beetje te laten ontsporen, maar dat lukt nooit, omdat ze alles binnen de spanningsboog weten te houden die ze zorgvuldig weten op te bouwen en vast te houden.

Onstein is vooral ook een geweldig lyrische saxofonist en klarinettist die je op een weergaloze, onweerstaanbare manier meesleept in zijn melodieuze, melancholieke spel. De drummer en de bassist weten het vuurtje regelmatig goed op te stoken en brandend te houden waardoor je als luisteraar geen moment je aandacht laat verslappen. Lowpass Heroes is een magnifiek album!

Klik op het driehoekje om het fragment te beluisteren.

 

terug naar de startpagina van moors magazine