Tien keer David, of eigenlijk acht keer David en twee keer Dave. Dat betekent acht singer/songwriters en twee componisten/muzikanten die instrumentale muziek maken. Of het dragen van dezelfde voornaam ook muziek oplevert die lijkt op die van de andere Davids is aan jou om te beoordelen, want onderaan hoor je van elke David een fragment, meestal van het titelnummer van hun cd. Klik het driehoekje en lees ondertussen de korte toelichting bij iedere David of Dave. Overigens vermoeden we dat je op het eind tot de conclusie komt dat de wereld der Davids een zeer gevarieerde wereld is.

David Roth

Pearl Diver komt van de gelijknamige cd, maar Roth heeft veel meer albums gemaakt met fijnzinnige, intieme maar vaak ook kritische liedjes. Mooie, ingetogen arrangementen, intelligente en diepzinnige liedjes.

David Olney

Olney draait ook al heel wat jaren mee, en heeft behoorlijk wat juweeltjes geschreven. Onder collega’s hooggeprezen, bij het grote publiek nooit echt doorgebroken, misschien door zijn soms wat vlakke zang. Jammer, want als je even de tijd neemt voor zijn muziek blijken het wel erg mooie liedjes te zijn, en ook zijn arrangementen en zang blijken dan prima in orde.

Dave Gross

Dave Gross speelt ouderwetse rhythm ‘n’ blues, een beetje als de jukejointvariant waar Louis Jordan beroemd mee werd. Hij schrijft het grootste deel van zijn repertoire zelf, en dat kan zich meten met de klassiekers op dit gebied. Gitarist Duke Robillard doet mee, en een paar zeer prima blazers. Een swingende bluesrocker die zijn klassiekers goed kent maar er zijn eigen opwindende ding mee doet.

David Llewellyn

Een Engelse singer/songwriter die uitweek naar Amerika en daar zijn draai vond. De arrangementen zijn Americana, met een flinke dosis country. Mooie liedjes, prima arrangementen, uitstekende albums, waarbij je op de een of andere manier toch zijn Britse achergrond erdoorheen hoort schemeren.

David LaMotte

LaMotte is een idealist die activistische liedjes schreef. Dat klinkt erger dan het is, want er zitten persoonlijke verhalen tussen, de liedjes zijn goed en zijn arrangementen zijn prima in orde.

David Essig

Essig is een Canadese singer/songwriter die al ruim dertig jaar uitblinkt in grappige, intelligente, diepzinnige liedjes. Zijn arrangementen zijn folky, met vleugjes countryblues en bluegrass, waarbij het altijd om de uitstekende liedjes blijft draaien.

Dave Hawkins

Een Americana singer/songwriter met Ierse wortels. Prima liedjes, prima uitvoeringen. Luister zelf maar. Hawkins blijft ten onrechte wat in de schaduw van de grote jongens, maar hij heeft een aantal fraaie juweeltjes geschreven.

David Childers

David Childers en zijn Moderne Don Juans zijn Americanapunkers – rock met countryinvloeden, af en toe een accordeon, mandoline of een banjo maar altijd met een rockgevoel. Stevig en toch geraffineerd gearrangeerd. Luister maar naar het opgewekte Burning in Hell.

David Surette

Gitarist David Surette maakt instrumentale platen die vooral bedoeld zijn om mensen aan het dansen te krijgen. Veel traditioneel spul, quicksteps, jigs enzovoorts. Hier hoor je een fragment van het enige nummer op zijn cd Northern Roots dat hij zelf schreef en dat hij hier ook in zijn eentje op de gitaar speelt. De rest van de cd klinkt voller en is wat gevarieerder. Kwaliteitsfolk.

David Pantanjali Samson

David Samson bespeelt de hang, een soort steeldrum, en meestal klinkt het allemaal net iets te new agerig, te zweverig, al heeft hij wel degelijk zijn momenten. Meditatieve muziek voor liefhebbers.Je kunt luisteren door op het driehoekje te klikken.