Father Goose is een van de vaste Vrienden bij Dan Zanes & Friends. Hij zorgt voor rap en funk. Op zijn eerste soloplaat swingt hij helemaal de pan uit. Ook hier zijn heel wat bekende gasten te vinden. Dan Zanes en Sheryl Crow zingen bijvoorbeeld mee op Flying Machine.

It’s A Bam Bam Diddley is een plaat met veel nonsensliedjes, gemaakt voor kinderen tot 99 jaar oud. Want hier hoor je dat muziek voor kinderen pas echt geslaagd is als je kids serieus neemt. Dat wil zeggen dat je muziek maakt die ook voor veeleisende volwassenen aantrekkelijk is.

Dat is hier helemaal in orde – de liedjes zijn ontzettend leuk, de arrangementen zijn super, en je hoort dat er met ontzettend veel plezier muziek gemaakt wordt. Dat betekent dat je binnen vijf minuten een goed humeur hebt als je dit album opzet.

De muziek wisselt per nummer, van rap naar reggae naar folk en naar andere onbestemde wereldmuziek. Er is maar één ding constant – de aanstekelijkheid van de muziek. Je hebt meteen de neiging om te gaan dansen, mee te zingen en mee te spelen.

En dan nog iets dat bij cd’s voor kids vrij zeldzaam is – de muziek wordt steeds beter, en in plaats van dat je er na een paar keer als volwassene meer dan genoeg van hebt wordt deze steeds leuker, en krijg je ook steeds meer bewondering voor de arrangementen. Kortom – een absolute aanrader als je kinderen hebt, maar ook als je die niet hebt.

iedereen die meespeelt...