Violiste Anouk Sanczuk en gitarist Florian de Schepper kennen elkaar van de folkgroep Broes, waarmee ze de halve wereld hebben afgereisd, van China tot Wit-Rusland. Als duo zijn ze onverwacht sterk. Ze spelen eigen composities, zes van Sanczuk, zes van De Schepper, en het klinkt allemaal even gedreven en vlammend. Florian de Schepper is vooral een buitengewoon begaafd slaggitarist, wat zeldzamer is dan je wellicht zou denken, want veel gitaristen vinden de “rhythm guitar” toch wat te min, maar een echt goede slaggitarist is goud waard, dat bewijst De Schepper hier keer op keer. Tussendoor laat hij horen dat hij ook kan fingerpicken en melodieus kan spelen als het moet, maar zijn echte kracht vind ik toch de slaggitaar.

En dan de viool van Anouk Sanczuk – jazzy, maar ze heeft ook goed geluisterd naar gypsy swing en naar de goede folkviolisten, de fiddlers. Ze speelt heerlijk fel, maar kan ook zacht en melodieus uit de hoek komen. Mocht je denken dat een heel album met twee mensen die enkel en alleen gitaar en viool spelen wel saai zal zijn, dan moet je hier zeker naar luisteren, want dit duo weet je van de eerste tot de laatste minuut als luisteraar scherp te houden – een fenomenaal goed plaatje!

Luister hier naar een paar fragmenten (Winterwarmte en Perron 12 zijn composities van Sanczuk, Eastern Eggs is geschreven door De Schepper):