Green Moon is een Belgisch folktrio dat een scheutje jazz door haar folk roert, en ook een beetje blues en rock. Op hun eerste album stonden ze als vossen afgebeeld, op Tyto Alba, hun tweede, zijn het kerkuiltjes geworden. Of we daar iets achter moeten zoeken weet ik niet, want die uiltjes zijn meestal onhoorbaar in de nacht, terwijl deze drie heren samen duidelijk hoorbaar zijn.

Lorcan Fahy op viool en mandoline, Téo Cromen op gitaar en mandoline en Lucas Deru op contrabas, dat is het basistrio dat je hier hoort, maar in het fenomenale slotnummer Made in St Josse dat ruim acht minuten duurt hoor je een fraai stel blazers (in ieder geval Antoine Dawans op trompet en bugel) die de boel op een mooie manier komen versterken. We horen ook met enige regelmaat een drummer (Antoine Rotthier) die aanschuift en de mondharmonica van Thierry Crommen.

Gewone folk is dit dus zeker niet, al hoor je de wortels van Ierland en Schotland en België er wel degelijk doorheen klinken steeds. Maar Green Moon gaat haar eigen avontuurlijke weg, en die is mooi om te volgen. Spannende muziek, met fraaie tempowisselingen, verrassende ritmes, mooie melodieën, energieke muziek met de nodige melancholie erdoorheen geroerd. Mooi album!

Luister hier naar een paar fragmenten:

green moon - time machine     
green moon - the funny man     
green moon - made in st josse