Hat Check Girl is een duo, bestaande uit singer/songwriters Annie Gallup en Peter Gallway, die elkaar al een hele tijd geleden gevonden hebben, en die samen nog mooiere muzikale verhalen vertellen dan ieder apart, hoewel gezegd moet worden dat hun solo-albums, sinds ze als Hat Check Girl opereren, ook steeds beter worden.

In Goodbye Butterfield vertellen ze verhalen die geïnspireerd zijn door het fictieve kleine noordelijke plaatsje Butterfield in Montana, en net zoals geniale romanschrijvers of geniale korteverhalenschrijvers hebben zij aan heel weinig genoeg om de prachtigste, treurigste, melancholiekste verhalen te vertellen die je maar kunt bedenken. Hun teksten zijn meesterlijk, want schrijven kunnen ze allebei, en vaak hebben ze al aan een paar woorden genoeg om een situatie of een persoon helemaal ten voeten uit te typeren.

Daar komen dan de doorleefde stemmen van zowel Gallup als Gallway bij en de magnifieke arrangementen, met vooral het adembenemend mooie, eenzame, gitaarspel van Peter Gallway. Samen met Jerry Marotta op drums en percussie vormen ze een superieure band. Muziek die je raakt tot in je ziel.

Klik op het driehoekje om het fragment te beluisteren.