Wat een trio! Nisia reist op Li Pedi van Sicilië naar België en doet onderweg al dansend en draaiend een complete muzikale wereld aan.

Emanuela Lodato zingt en speelt tamburelli, tammorre, bendir, mondharp, klapt en stampt haar voeten.
Vincent Noiret speelt contrabas, chitarra battente, akoestische gitaar, zingt, klapt en kan ook al zijn voeten niet stilhouden.
Jonathan De Neck tenslotte speelt diatonische accordeon, zingt, klapt en gebruikt ook zijn voeten.
Af en toe hoor je ook nog wat gasten als percussionist Frédéric Malempré, violiste Birgit Bornauw die ook doedelzak speelt en marimbaspeler Fausto Valeron.

Het resultaat is wat je met een understatement een aanstekelijk album zou kunnen noemen, want stilzitten zal je niet of nauwelijks lukken bij al deze dansen, polka’s, tarantella’s, bourrees, walsen, mazurka’s en nog veel meer. Maar dat is niet alles, want ook als je geen danser bent valt er onvoorstelbaar veel te genieten hier – al is het maar de geweldige zang van Emanuela Lodato of de verbluffende ritmes waar je af en toe met open mond naar zit te luisteren.

Geweldige arrangementen dus, magnifiek, gedreven samenspel, en naast de energieke dansmuziek ook een onderlaag van melancholie die het allemaal nog mooier maakt. Een subliem album, ergens tussen folk en wereldmuziek en ongeremd muzikaal avontuur in. Een meesterwerk dat je je niet mag laten ontgaan.

Luister hier naar een paar fragmenten: