Ottus is een Luikse band, opgezet door Loïc Holzemer (gitaar, mandoline, keyboard, zang) en Joachim Loneux (accordeon, keyboard, zang) die met hun debuutalbum Ghost Travellers een merkwaardig en uniek muzikaal wondertje hebben neergezet dat bovendien wordt ondersteund door een boekje met een magnifieke strip, die wonderlijk mooi bij de muziek blijkt te passen.

De muziek die ze maken, samen met Fanny Vandenbergh (zang, bas en banjo) en Jérôme Colleyn (drums) zit op een avontuurlijke manier tussen pop en folk in, half akoestisch, half elektrisch. De liedjes zijn verrassend, met magnifieke arrangementen, en steeds als je denkt dat je het liedje kent gaat het over in een ander liedje, lijkt het wel.

De zang is exceptioneel – Loïc Holzemer heeft een buitengewoon plezierige, aangename zangstem die nog eens versterkt wordt als de anderen aanschuiven voor een fenomenaal stukje samenzang.
Kijk eens naar de video bij het nummer A Run Away, dan zie je een deel van het stripverhaal langskomen, en hoor je hun samenzang goed en hoor je ook hoe ingenieus hun liedjes in elkaar zitten.

Er zitten overigens ook klassieke elementen in hun muziek, jazz en wereldmuziek. Dit is gewoon avontuurlijke folkrock waar je niet snel op uitgeluisterd raakt, vooral ook vanwege die prachtzang en de lichte melancholie die overal in doorklinkt Mooi mooi.

Luister hier naar een paar fragmenten: