Als je naar de bezetting kijkt van het Belgische Trio Dhoore, de broers Koen, Hartwin en Ward Dhoore, denk je eerst nog dat het om een vrij traditioneel folktrio zal gaan. Koen speelt de draailier, of zoals het in het Engels zo fraai heet, de hurdy gurdy, Hartwin de diatonische accordeon. Maar Ward speelt niet alleen akoestische gitaar, maar ook elektrische, kick, synths en verzorgt soundscapes, en dan wordt het meteen al een heel ander verhaal.

De muziek van de broers Dhoore klinkt wel degelijk traditioneel, maar de composities van de broers klinken niet alleen als folk, maar zou je ook als filmmuziek kunnen inzetten. Bovendien lijkt alles bedrieglijk eenvoudig, terwijl het allemaal razend geraffineerd in elkaar steekt. Maar dat hoor je pas als je beter luistert of wat vaker naar het album luistert.

August is de vierde cd van het trio dat nu al bijna tien jaar lang samen muziek maakt. Ze brengen het uit op hun eigen platenlabel. Je kunt horen dat ze met elk album beter worden en steeds spannender en avontuurlijker muziek gaan maken, terwijl ze tegelijkertijd nog steeds bij de traditie weten te blijven, en dat levert een meesterlijk plaatje op, dat ik als absolute aanrader kan aanbevelen.

Luister hier naar een paar fragmenten: