i believe in rock and roll..

the folk survival club
- i believe in rock & roll
- the nashville recordings
- at the cowboy arms hotel & recording spa

 

 

Het is een titel die je op het verkeerde been zou kunnen zetten, want I Believe in Rock & Roll is niet bepaald een snoeiharde rockplaat, maar de humor zit er wel in. The Folk Survival Club bestaat uit Ad van Meurs, ook wel bekend als The Watchman, de Eindhovense singer/songwriter die zich in dit project dienstbaar opstelt achter de zangeressen Ankie Keultjes en Marjan Cornille. Ze maakten al eerder een mooi plaatje, Break of Dawn, maar voor de opvolger vlogen ze naar Nashville, waar ze bij de legendarische Cowboy Jack Clement, in zijn al even legendarische Cowboy Arms Hotel & Recording Spa (waar hij de artiesten echt in de watten schijnt te leggen), een magnifiek album opnamen.

Theo Wijdeven speelt weer bas, Eric van der Lest is ook hier de onvolprezen drummer, en er spelen een paar Amerikaanse gasten mee: Gene Williams speelt mee op gitaren, Glen Duncan op mandoline,en viool, en Carrie Rodriguez speelt viool. De band is geweldig op dreef, en zoals je aan de fragmenten hieronder al kunt horen, zijn de arrangementen subliem, terwijl de dames de sterren van de hemel zingen, zowel solo als (vooral ook zelfs) met zijn tweeŽn.

Overigens werd het album "gewoon" weer geproduceerd door Ankie Keultjes en klinkt het als altijd weer fantastisch. De meeste liedjes zijn van Ad van Meurs, op drie uitzonderingen na - Motherland van Nathalie Merchant, Wildwood Flower van de Carter Family en I Guess Things Happen That Way van Cowboy Jack Clement, drie nummers waar ik toevallig zelf ook een zwak voor heb. Wat mij betreft zit het dan al goed, als je precies de juiste liedjes kiest om een cover van te maken, maar ze doen er dan bovendien ook echt wat moois mee. De dames hebben nog nooit zo goed geklonken als op dit album, en deze cd is gewoon een absolute aanrader. Een juweel van een plaat.

Klik op het driehoekje om het fragment te beluisteren.

 

terug naar de startpagina van moors magazine