Emmanuel Louis zingt alsof hij steeds één vinger in het stopcontact heeft, en ook zijn band Funk Sinatra speelt alsof ze continu onder stroom staan. De opgewonden manier van schreeuwzingen van Louis past perfect bij de springerige opgetogen rock die deze band speelt.

Louis schreef alles, arrangeerde alles en schreef de Engelse teksten, die hij met een onmiskenbaar Frans accent zingt, tot en met de slot-k in woorden als “thinkink”. Op de een of andere manier past het wonderlijk goed bij deze krankzinnige muziek. Er wordt in een hoog tempo gespeeld, maar zelfs in de enkele ballad lijkt alles nog op spanning te staan.

Emmanuel Louis is typisch een muzikant die overstroomt van de ideeën en die zijn creatieve stroom gelukkig bij homerecords.be volledig kwijt kan. Een poosje geleden schreven we over een ander project van Louis, The Gardening Group. Louis lijkt er ook op uit verwarring te zaaien, want dit album heet Chic Et Poli, maar ook Season 5. Het debuutalbum heette Season 3…

De bezetting van de band is opmerkelijk te noemen – gitaren, alt/baritonsax, basklarinet, keyboards, bas en drums. Dat betekent dat de band niet alleen een rock and rollgeluid laat horen, maar soms ook swingende jazz of zompige soul, maar wel allemaal met diezelfde tomeloze, alles verzengende energie. Een plaat om een geweldige energy-boost van te krijgen. Top.