De Amsterdamse Rotterdammer Michel Banabila is met voorsprong de interessantste componist die we in Nederland kennen. Hij gaat de meest uiteenlopende samenwerkingen aan en komt met de meest uiteenlopende muziek aanzetten, die allemaal even avontuurlijk en spannend is. Zijn nieuwe album All Connected is daar weer een perfect voorbeeld van.

Naast een aantal solostukken van Banabila, zoals het titelnummer All Connected en twee versies van April 2020 vind je veel samenwerkingsprojecten op dit album, dat overigens alleen als download te verkrijgen is. Van de verrukkelijke opener Dartel met Machinefabriek tot het adembenemend mooie Sunshade Parasol van Cloud Ensemble. Maar er is nog veel en veel meer, zoals het prachtige, poëtische Organ Music Softly, met All n4tural en Robert Jarvis en de stille mantra van hoop met Maryana Golevchenko.

Veel uiteenlopende muziek, met verder onder meer ook nog Oene van Geel, Radboud Mens, Salar Asid, Willem Cramer, Matthew Harris en Gijs Witdouck, die op een geheimzinnige manier prachtig bij elkaar past, op elkaar aansluit en elkaar versterkt.

Michel Banabila heeft weer een absoluut juweeltje gecreëerd met muziek waar je geen stempel op kunt zetten, die je niet in een hokje kunt plaatsen – gewoon geweldige muziek voor iedereen met open oren. Luister hier naar een paar fragmenten, en ga dan vooral naar de bandcamp-pagina van Banabila, want daar kun je het album in ieder geval een keer gratis beluisteren voor je het aanschaft voor een belachelijk laag bedrag.

Luister hier naar een paar fragmenten: