Michel Banabila blijft een buitengewoon productieve componist en elektronicatovenaar, en ik ben blij met elk album dat hij uitbrengt Via Bandcamp kun je alles goedkoop aanschaffen – overigens een aanrader, omdat je daarmee altijd de artiest zelf steunt – en inmiddels kun je daar een ronduit indrukwekkend oeuvre aanschaffen waarbij je blind elk willekeurig album kunt kopen, wat mij betreft.

De compilaties zijn, als je de muziek van deze man nog niet kent, misschien een mooie start, en zojuist is er een nieuwe compilatie verschenen. Die is zelfs voor iemand als ik, die vrijwel alles van Banabila kent, nog een aanrader, want door de manier van ordenen en de bonustrack krijg je toch weer een totaal nieuwe luister-ervaring.

Hidden Patterns bevat een paar klassiekers en persoonlijke favorieten als Dragonfly en Secunde, beide in twee bloedmooie versies, maar ook een aantal andere sublieme stukken als Little Boy, waar ik hier een stukje uitgeknipt heb, wat eigenlijk een doodzonde is, omdat het stuk feitelijk één ademloze lange spanningsboog is. Sommige stukken lijken op het eerste gehoor te kabbelen, tot je beter gaat luisteren, dan blijkt er altijd een onderhuidse spanning voelbaar te zijn, en zit je toch weer op het puntje van je stoel.

Deze muziek kun je dan ook het beste met een koptelefoon op beluisteren, en liever niet als achtergrondmuziek, dat is echt zonde. Probeer het maar eens. Deze compilatie is een prachtige compositie geworden die ik iedereen met open oren kan aanraden.

Luister hier naar een paar fragmenten: