Michel Banabila is een componist en musicus waarvan ik blind elk nieuw album aanschaf. Wintersketches kwam in december 2019 uit op zijn eigen Tapu-label en is als altijd weer digitaal te koop op Banabila’s bandcamp. Kost bijna niks en is zeer aan te bevelen, want hoe vaker je luistert hoe beter zijn muziek wordt.

En laat je in dit geval niet misleiden door dat “sketches” want dit zijn wel degelijk composities die de tand des tijds kunnen doorstaan, en zelfs als je de fragmenten beluistert die ik hier voor je uit de vijf composities geknipt heb (wat eigenlijk een doodzonde is natuurlijk) kun je horen dat er ongelofelijk veel te beleven valt in deze muziek, zelfs in een redelijk rustig fragment in Empty Pockets zit ik met open mond te luisteren naar de subtiele details en hoe alles perfect in elkaar haakt. Elke compositie heeft een magnifieke spanningsboog, en er is nergens ook maar één saai moment aan te wijzen.

Avontuurlijke, spannende muziek voor luisteraars die het muzikale avontuur omarmen, zou ik zeggen, maar eigenlijk is het muziek voor iedereen die van goede muziek houdt. Punt.

Luister hier naar een paar fragmenten: