Abstract, ambient, drone, electronic, minimal, techno, clicks’n’cuts, dub, dat zijn zo wat van de termen waarmee Radboud Mens zijn eigen muziek omschrijft. Movement is het tweede deel van van een dubbelalbum (al zijn de albums separaat uitgebracht), waarvan het eerste deel Continous heet, dus samen Continuous Movement .

Dat beschrijft wel een beetje wat er gebeurt in deze muziek – constant verschuivende en bewegende parameters die de repetitieve muziek van Mens zo organisch mogelijk maken. Zet je het volume zacht dan kun je het album als ambient muziek op de achtergrond gebruiken, maar zet je de knop op harder, dan ontdek je dat er veel meer te ontdekken valt aan gelaagdheid, subtiele details en onverwachte verschuivingen, dan blijkt de muziek toch wat spannender te zijn dan de ambient die je misschien gewend bent.

Kortom – luister eens een paar keer wat aandachtiger naar de fragmenten die ik je laar horen en beluister ze vooral wat vaker, want di blijken toch ook weer groeidiamantjes te zijn.

Luister hier naar een paar fragmenten:

Release     
Start Again     
Movement [Remix]