Jan Glas is een veelzijdig man – hij heeft de kunstacademie gedaan, werkt als fotograaf en is langzaamaan bekend aan het worden als Groninger dichter. Een aantal van zijn gedichten is op muziek gezet door jazzpianist Boelo Klat, en toen gingen ze samen op zoek naar iemand die de liedjes wou gaan uitvoeren. Dat bleek nog niet zo simpel, dus nu is Jan Glas ook als zanger te horen op Glas & Klat, een cd met veertien liedjes, voor het merendeel gezongen in het Gronings.

Nu doet Jan Glas als zanger wat denken aan Moondog, die over zijn eigen zang zei: “Moondog singing Moondog? Heavens no, he just shows you how the song goes”. Glas is als zanger wat beperkt, maar op de een of andere manier werkt dat bij deze liedjes goed – ze krijgen wat stugs en weerbarstigs dat goed lijkt te passen bij het kale Groninger landschap. Het robuuste en toch creatieve en subtiele jazzy pianospel van Boelo Klat versterkt dat nog.

Bij de poëzie van Glas mag ook gelachen worden, want bij een gedicht dat begint met “O, wanneer komt Jezus terug onze baange haarten ophoalen” wordt er meteen vervolgd met de volgende relativerende regels: “Op ’t schiethoes achter in toen, tilt visvraauw heur psaalms en gezangen hoog boven heur dondernde daarms oet”.