the golden demon

the golden demon
- new songs about chaos & transition

 

 

The Golden Demon is een klein project - een soort verzamelalbum met liedjes die soms speciaal geschreven zijn rond het thema Chaos en Omwenteling, en die vooral gaan over de woelige tijden waarin we leven, en de rol die een betrokken singer/songwriter daarin kan spelen, in de traditie van Woody Guthrie en Pete Seeger.

Dat klinkt misschien wat zwaar, maar het leverde een spectaculair goed dubbelalbum op, met bijdragen van onder meer Greg Copeland, die voor het titelnummer tekende, Sid Griffin, die met Right Round the Bend een liedje in de geest van Pete Seeger wou schrijven, Julie Christensen, die met Ten People een ouderwets boos vakbondslied schreef, Bob Cheevers die een rocknummer brengt over Occupying Wall Street, Michael Weston King, die in het archief van oude protestliedjes dook om tot de verbijsterde conclusie te komen dat een groot deel nog verbazingwekkend actueel is - hij zingt op Golden Demon I Didn't Raise My Boy To Be A Soldier. En er zijn veel meer van dat soort hoogtepunten te vinden - Kenny White, Doug Ingolsby, de Poolse Mietek, Michael Ward, de Zweed Mikael Persson - het is een mooi internationaal gezelschap.

Veel stof tot denken dus op dit fraaie dubbelalbum, maar meer dan dat is het ook op muzikaal gebied een geweldig album geworden, dat de tijd van "een man met een gitaar zingt een liedje" ver achter zich gelaten heeft - de arrangementen versterken de teksten en zijn vaak zeer de moeite waard. Je kunt hier heel wat mooie ontdekkingen doen. Een absolute aanrader!

  • The Golden Demon - New Songs about Chaos & Transition - distr Hemifran

Klik op het driehoekje om het fragment te beluisteren.

 

terug naar de startpagina van moors magazine