hariharan

lahore ke rang, hari ke rang
- hariharan sings the music of lahore

de cd...

 

Hariharan is een Pakistaanse Bollywoodzanger, dat wil zeggen dat hij over het algemeen filmmuziek zingt en daar beroemd mee geworden is. Op het album Lahore Ke Rang, Hari Ke Rang zingt hij de muziek van Lahore, hoofdstad van de Pakistaanse provincie Punjab. De muziek klinkt oosters, maar is, als alle Bollywoodmuziek, volledig doordrenkt van westerse inloeden, met bakken violen die de luisteraar voluit in weemoedige melodieŽn meesleuren. Enig bombast zit er dus wel bij, maar toch is dit wel erg prachtig, moet ik bekennen, met name omdat de tabla's en de andere percussie een mooi tegenwicht bieden en de boel mooi licht, luchtig en swingend houden, en scherp. Je moet bereid zijn je er aan over te geven,maar dan kun je in deze muziek echt zwelgen.

Ik laat hier drie volstrekt willekeurige fragmenten horen uit de tien composities die op het album samen bijna een uur duren - een stukje uit het openingsnummer, een fragment uit een nummer halverwege, en de laatste 45 seconden van het album. Luister er op je gemak eens een paar keer naar, en als je dit kunt waarderen moet je dit album absoluut aanschaffen, want dan kom je hier volledig aan je trekken.

  • Lahore Ke Rang, Hari Ke Sang - Hariharan sings the music of Lahore - Sachal Music - distributie Xango Music Distribution

Klik op het driehoekje om het fragment te beluisteren.

 

terug naar de startpagina van moors magazine