La Luna is een verbazingwekkend ambitieus en pretentieus project van vier mensen die proberen muziek, poëzie en beeldende kunst met elkaar te verbinden. Je zou denken dat zoiets bijna niet goed kan gaan of uit elkaar moet barsten van de opgeblazen pretenties. Eerst maar eens luisteren. Dan horen we om te beginnen al een mooie mix van folk, wereldmuziek, jazz en nog het een en ander, samengevoegd tot een zeer aangenaam mengsel dat per liedje een aangepast arrangement krijgt.

De vier muzikanten en componisten van La Luna hebben dichters uit heel Europa uitgenodigd gedichten te schrijven die door La Luna op muziek gezet konden worden. Dat leverde een verrassend sterk boeket op uit Ierland (Mary O’Malley), Nederland (Alex de Roode), Roemenië (Ioan Vieru), Italië (Davide Rondoni), Portugal (Rui Lage), België (Bart Moeyaert), Duitsland (Silke Scheuermann), Spanje (Felipe Beitez Reyes), Rusland (Olga Arefieva) en Frankrijk (Clément Gamero). Beeldend kunstenares Mieke de Haan liet zich vervolgens inspireren door de gedichten en de muziek en maakte er schitterende penseeltekeningen bij.

Het resultaat is een werkelijk verbluffend mooie cd met een prachtig boekje waar je helemaal mee kunt wegdromen. Cd in de speler, boekje op schoot, kijk naar de beelden, lees de gedichten mee en luister. Drie disciplines die elkaar dit keer alleen maar versterken. Magnifiek.

Klik op het driehoekje om het fragment te beluisteren.