Peter Holmstedt is een Zweed die met zijn bedrijf Hemifrån cd’s distribueert over Europa. Het gaat dan om Amerikaanse singer/songwriters en americana-artiesten en een aantal Scandinavische artiesten die vaak ook dit soort muziek maken. We hebben hier regelmatig aandacht voor deze muziek (zie de links in dit artikeltje).

Hemifrån brengt nu voor het eerst een compilatie uit om te laten horen hoe breed het spectrum aan kwaliteitsmuziek is dat Hemifrån verspreidt. Holmstedt heeft het mooi gedaan, want de cd is opgebouwd rond het thema “home”, en dat blijkt zeer uiteenlopende liedjes op te leveren, van Joel Rafael’s hartstochtelijke pleidooi This Is My Country om zijn land terug te krijgen van al die corrupte politici (hier live uitgevoerd samen met niemand minder dan David Crosby en Graham Nash, waarbij we de matige opnamekwaliteit met plezier voor lief nemen) tot Keith MilesThe Places The Devil Calls Home. Onderweg horen we dan ook nog Jeff Larson die in This Morning in Amsterdam bekent dat hij Amsterdam “almost like home” vindt, Amy Raasch met When The Cave Gets Dark en Greg Copeland met 27 Red House Rd. Na het slotnummer (Jackson Browne die live The Reel Jesus zingt, waarbij hij als atheïst een alternatief kerstliedje zingt) volgt nog een paasei, een verborgen track, waar we je hier ook nog een stukje van laten horen.

Verder vind je op deze cd ook wat onbekende namen, maar dat is juist het aantrekkelijke aan een compilatie als deze – je leert ook nog eens wat goed nieuw volk kennen, als Jack Tempchin, Citizen K, Vince Melamed, Sugarcane Jane, Francesco Lucarelli, Steve Noonan, Steve Postell, Keith Miles, Robbin Thompson, Bob Cheevers, Mikael Persson en Batdorf & Rodney.

  • I Like It Better Here – Music From Home – Hemifrån

Klik op het driehoekje om het fragment te beluisteren.