Anne-Maarten van Heuvelen is Hills. De bassist annex zanger annex liedjesschrijver speelt en zingt niet alleen in de Arabicanaband NO Blues, maar ook in andere bands. Hills is zijn eigen privéproject, en op Friday the 17th speelt hij niet alleen bas, maar ook verschillende gitaren, hammondorgel en percussie. Er spelen nog wat andere muzikanten mee, maar dit is echt de cd van Anne-Maarten van Heuvelen, alias Hills.

Hills zingt soepel en gemakkelijk met een mooie, warme stem, in het Engels. De liedjes liggen lekker in het gehoor, de muziekstijl is wat moeilijk aan te geven. Roots, folk, blues, pop en country zijn gemengd tot een aangenaam klinkend eigen geluid. Hills gaat gewoon zijn eigen gang. Dat levert een heerlijke plaat op. Toch gaat er af en toe één wenkbrauw glimlachend omhoog. Dat komt doordat Hills soms een wat ondoorgrondelijk Engels zingt. Wat bedoelt de songwriter bijvoorbeeld in vredesnaam met “I do wrong by you”? en wat moeten we ons voorstellen bij “Watching a ship come down”? Ook de zon “comes down” bij Hills.

Maar dat zijn geen onoverkomelijke zaken. De teksten worden er soms onbedoeld komisch of onbegrijpelijk van, maar de liedjes zijn verder sterk, de arrangementen zijn inventief en er wordt uitstekend gezongen. Al met al een aanrader van een plaat.

  • Hills – Friday the 17th – Silver Coast sc0603 

terug naar de startpagina van moors magazine

»