Van the Hollies is niet veel beeldmateriaal bekend. Wat doe je dan als je als dvd-firma de hand weet te leggen op wat jaren zestigmateriaal van de groep? Je maakt er een uitgesmeerde dvd van, en presenteert die als Special Edition EP. Holliesfans die dan meteen toeslaan krijgen meteen spijt, want deze fullprice-dvd geeft wel heel erg weinig waar voor zijn geld.

Om te beginnen staan er maar vier nummers van de Hollies op. Zwartwitopnames uit een Duitse tv-show, waarbij de groep keurig staat te playbacken op Jennifer Eccles, Do The Best You Can, Listen To Me en Sorry Suzanne, waarbij het laatste nummer geplaybackt wordt door de bezetting na de Graham Nashperiode, terwijl je Nash zelf nog wel hoort meezingen op het nummer…
De kwaliteit is niet alleen matig (gruizig zwartwit), je krijgt ook nog eens eerst de naam van de band en de titel in beeld, en de groep verschijnt zelf pas na een kwart minuut in beeld. Idem aan het eind van elk liedje, waarbij het nummer al weggedraaid wordt voordat het is afgelopen. Zeer irritant, vooral omdat het maar om vier nummer gaat, tien minuten muziek dus.

De dvd wordt verder gevuld met een zogenaamde “dvd-jukebox” die er op papier aardig uitziet. Procol Harum met Homburg en Leon Russell met This Masquerade bijvoorbeeld. Alleen zijn dit nu juist weer géén jaren zestig-opnamen, maar live optredens van de heren op zeer gevorderde leeftijd. Tenenkrommend.

Werkelijk alles aan deze dvd is fout. Tussen de nummers, of als je het menu bekijkt, hoor je een instrumentaal deuntje dat helemaal niets met the Hollies of de jaren zestig van doen heeft. Het is gewoon een irritant nadrukkelijk aanwezig lelijk liftmuziekje.
Verder geeft de dvd previews van andere dvd’s uit de serie (jawel) Special Edition EP, met onder meer the Who en the Beach Boys. De kwaliteit is zo te zien nog slechter dan bij deze Hollies-dvd, en ook hier worden vier nummers aangevuld met een dvd-jukebox.
Je bent gewaarschuwd.