Ik heb heel lang gedacht dat Oh Lonesome Me een hit was van Creedence Clearwater Revival tot ik er tot mijn stomme verbazing achter kwam dat het een vrij bescheiden hit was van de Limburgse band The Walkers. Die fantastische stem die zo deed denken aan die van John Fogerty was de stem van Rene Innemee. Zijn broer Jean is in de Limburgse muziekscene nog wat bekender, maar beide broers zijn eigenlijk nooit echt internationaal en op grote schaal beroemd geworden, terwijl dat met zo’n talent en zo’n stem toch voor de hand had gelegen.

Bij toeval kreeg ik onlangs van iemand een cd van Rene Innemee toegestopt die hij met zijn Revival Band in 2001 maakte. De naam van die band zet je enigszins op het verkeerde been, want ze spelen weliswaar als een oude rockband, maar het repertoire is maar voor een klein deel uit de oude doos opgediept. Een stevige versie van Tom Dooley, een uitstekende uitvoering van Ray Charles’ I Got A Woman en Eddy Floyd’s Knock On Wood zijn de oudjes, verder bevat het album verrassende covers van hedendaagse singer/songwriters, die verraden dat Innemee een uitstekende neus heeft voor kwaliteit. Chuck Prophet is nog wel algemeen bekend, maar Jimmy LaFave en Sonny Landreth zijn namen die niet iedereen wat zullen zeggen, om maar te zwijgen van de voortreffelijke Todd Snider of Ray Bonneville.

Innemee zingt nog steeds fantastisch en hij heeft een prima band, die af en toe nog een fractie scherper zou kunnen spelen. Maar hun versie van Snider’s Turn It Up staat als een huis, en dat geldt eigenlijk voor het grootste deel van deze cd. Het is jammer dat de beste rock/soul/blueszanger die we in Nederland kennen nog steeds zo onbekend is.

  • Rene Innemee – Back To Bayou Têche – Marlstone CDL 2122