Janet Klein and her Parlor Boys brengen, volgens het hoesje van haar laatste cd Oh! A Selection of obscure, naughty and lovely songs of the 1910’s, 1920’s & 1930’s. Dat klopt helemaal, maar het is wel goed om erbij te vermelden dat ze het ook buitengewoon goed doen.

Artiesten die gefascineerd zijn door muziek van bijna honderd jaar oud hebben vaak de neiging met iets te veel eerbied te werk te gaan, waardoor het resultaat te braaf blijft. Janet Klein maakt geen ruige muziek, maar ze weet de liedjes uit die tijd op een schitterende manier tot leven te wekken. Precies goed, eigenlijk. Dat komt ook door de voortreffelijke ondersteuning van haar Parlor Boys, waar we bijvoorbeeld Robert Armstrong en Tom Marion zien, die we nog kenden van R Crumb’s Cheap Suit Serenaders. Ook hier doen ze het weer meer dan voortreffelijk, net als Ian Whitcomb en Brad Kay. Stringbandmuziek, maar soms ook vaudeville jazz-age muziek.

Klein weet de sfeer van die tijd niet alleen in de muziek te pakken, maar op het cd-hoesje. Bovendien heeft ze niet de overbekende nummers, maar een bijzondere selectie liedjes bij elkaar gesprokkeld. Heerlijke muziek, een vol uur lang.

een deel van de nummers...