Anthony Gomes is een Canadese gitarist en zanger die gegrepen werd door de blues en die naar Chicago ging om daar les te krijgen van de echte bluesmannen. Inmiddels heeft Gomes zijn draai aardig gevonden, want zijn muziek knettert van de energie, en hij wisselt net zo gemakkelijk van een ouderwetse op akoestische slidegitaar begeleide blues naar stevige bluesrock die dicht tegen de rock aanleunt.

Gomes heeft daarbij een lekkere, licht hese stem, speelt lekker fel gitaar en schrijft fantastische liedjes die ook nog eens erg grappig zijn. Luister maar eens naar The Blues Ain’t The Blues No More, waarin hij beschrijft dat hij naar de crossroads gaat (voor de niet-blues-ingewijden: een verwijzing naar de oerbluesman Robert Johnson die zijn ziel op de crossroads aan de duivel verkocht om goed gitaar te kunnen spelen), maar daar geen duivel aantreft maar een benzinestation.

Dat is overigens bijna een intieme blues, terwijl het openingsnummer Turn it Up bijna stadionrock is – je moet dat ook lekker hard draaien voor de juiste adrenalinekick. Electric Field Holler staat vooral vol met aanstekelijke, energieke liedjes waar je als luisteraar een goed humeur van krijgt – hier is een man muziek aan het maken die er zeer overtuigend enorm veel zin in heeft. Heerlijk.

Luister hier naar een paar fragmenten: