Aurelia is een bijzondere Belgische band die bestaat uit Aurelie Dorzee (zang en diverse violen) en Tom Theuns (zang, gitaren, banjo, harmonium en bluesmondharmonica), voor dit album aangevuld met zanger en percussionist extraordinaire Serigne CM Gueye, die aan de toch al opmerkelijke muziek van het duo nog een extra dimensie toevoegt met zijn geraffineerde en subtiele ritmes.

Dorzee en Theuns hebben allebei een klassieke achtergrond, maar zijn ook geworteld in de folk, terwijl hun aanpak zonder meer uit de jazz stamt. Voeg daar dan een Afrikaanse meesterpercussionist uit Mali aan toe en je kunt iets heel bijzonders verwachten. La Creation Du Monde bevat composities van Dorzee en Theuns die uitblinken in lichtheid en helderheid en die tegelijkertijd doordrenkt zijn van melancholie, en ze zijn zo ingenieus geconstrueerd en zo gelaagd dat je er ook na herhaald luisteren nog steeds nieuwe kleine details en geheimen in kunt ontdekken.

Aanstekelijk, elegant, swingend, humoristisch, spannend, lyrisch, gepassioneerd, dat zijn zo nog een paar steekwoorden die me te binnen schoten tijdens het luisteren naar deze magische avontuurlijke muzikale reis. Nu de wereld toch niet is vergaan kunnen we met deze sprankelende Schepping van de Wereld mooi verder. Een absolute aanrader.

Klik op het driehoekje om het fragment te beluisteren.