Beledo is een multi-instrumentalist uit Uruguay die momenteel in New York woont en werkt, en die vooral op gitaar en piano excelleert. Hij maakt intelligente jazzrock en is zo bij het avontuurlijke internationale platenlabel MoonJune van Leonardo Pavlovic terechtgekomen, de man die onvoorstelbaar veel gigatalenten bij elkaar heeft weten te brengen.

Beledo speelt hier met drummer Kenny Grohowsky, die we al van verschillende MoonJune-albums kennen, maar ook van zijn wek met John Zorn en John Medeski. Bassist Tony Levin heeft ook een indrukwekkende staat van dienst, hij werkte onder meer met Paul Simon, John Lennon, Peter Gabriel, David Bowie en King Crimson – twee grootheden die het avontuur dus absoluut niet schuwen en die zich ook niet meer waar hoeven maken.

Het album draait om het arrangement dat Beledo maakte van Seriously Deep, een compositie van Eberhard Weber die hier bijna een kwartier duurt en waar Beledo op elektrische gitaar en piano helemaal op los gaat. Samen met Levin maakt hij er een geweldig mooi uitgebalanceerd stuk van.

De rest van het album bestaat uit zowel gecomponeerde als geïmproviseerde muziek, waarbij de stukken die spontaan in de studio ontstonden zoals Knocking Waves en Into the Spirals laten horen hoe goed de drie mannen samen spelen en op elkaar reageren. Spannende muziek, melancholieke muziek en muziek die duidelijk met passie en plezier gemaakt is.

Luister hier naar een paar fragmenten: