In Londen wordt er op elke derde zondag van de maand onder de titel Mopomoso in de Vortex in Dalston een concert georganiseerd met geïmproviseerde jazz. Britse geïmproviseerde jazz, dus intelligente, kristalheldere improvisaties waarin de humor meestal niet ver weg is. Het is de langstlopende serie concerten van geïmproviseerde muziek in het Verenigd Koninkrijk, ooit opgezet door de helaas overleden John Russell, maar nog steeds lopend.

Op 16 juni 2019 speelden trompettist en fluitist Hutch Demouilpied, pianist Matt Hutchinson en tenorsaxofoniste en klarinettiste Sue Lynch er drie stukken, die gelukkig werden opgenomen, en die nu worden uitgebracht op het Empty Birdcage Records label van gitarist Daniel Thompson.

Je had er natuurlijk bij moeten zijn, maar dit digitale album is wel een goede tweede, moet ik zeggen – je kunt hem via BandCamp aanschaffen voor een zeer redelijk bedrag, en ik adviseer je om hem dan via een koptelefoon op je gemak te beluisteren, zodat de details je niet ontgaan, want hier is een trio aan het spelen dat elkaar continu heel fraai op de hielen zit.

Luister hier naar een paar fragmenten: