Saxofonist Maarten Ornstein vormt samen met drummer Erik Hoeke (mooie naam voor een drummer!) en bassist Alex Oele het trio Dash!, een avantgardistisch jazzrocktrio dat ook het nodige uit de Balkan, India en de tradities van de jazz meeneemt om je te verzekeren van een avontuurlijke muzikale reis. Nog wat blues en funk in de mix, lekker ingewikkelde ritmes zonder ontoegankelijk te worden, gevoel voor humor, het zijn allemaal redenen om er eens goed voor te gaan zitten.

Dash! Off werd live opgenomen met een paar gerenommeerde gasten – Michael Moore op saxofoon en klarinet, Joost Buis op trombone, Jasper Stadhouders op gitaren en Joshua Samson op percussie.

Om je te laten horen dat ze niet alleen lekker stevig kunnen rocken eerste even een wat stillere passage uit de Suite waarmee het album opent:

Die suite duurt bijna een half uur, en een eindje verderop kun je horen dat ze ook lekker tegen het ontsporen aan kunnen spelen, terwijl ze het wel steeds heel spannend weten te houden:

Strak, spannend, maar wel altijd net dat rauwe randje, altijd net niet uit de bocht vliegend, en op momenten bloedmooi samenspelend, met prachtig lyrische momenten. Een mooi afwisselend album, dat toch evenwichtig klinkt, spannend van begin tot eind. Subliem. Nog één fragment uit het laatste nummer: