Gitarist Dusan Jevtovic en toetsenist Vasil Hadzimanov hadden al een album, No Answer,  opgenomen als trio met drummer Asaf Sirkis dat ik toen al omschreef als superieure jazzrock. Jevtovic en Hadzimanov kwamen er achter dat ze met zijn tweeën een speciale muzikale taal aan het ontwikkelen waren, en dat ze daar mee verder wilden.

Op papier klinkt dat wellicht niet echt avontuurlijk, een combinatie van elektrische gitaar en piano, maar als je dan luistert naar de spannende en speelse manier waarop deze twee mannen om elkaar heen dansen, en hoe ze muzikaal met elkaar in gesprek gaan, dan valt je de bek toch regelmatig open, om het maar even oneerbiedig te formuleren.

Een paar fragmenten geven maar een vaag idee van wat je te wachten staat als je dit album in zijn geheel gaat beluisteren, want dit is werkelijk een ongeëvenaarde muzikale avonturenreis. En ondanks die serieuze koppen klinkt het ook steeds speels en humoristisch, licht en scherp. En op andere momenten ook weer melancholiek en gelaagd, muziek waar je je op kunt laten wegdrijven bijna.

Dusan Jevtovic speelt elektrische en akoestische gitaar en zorgt voor effecten, Vasil Hadzimanov speelt akoestische piano, fender rhodes en mini moog. Voorheen brachten ze hun albums wel via MoonJune Records uit, maar deze is in eigen beheeer uitgebracht, en je kunt hem het beste via BandCamp aanschaffen (daar verdient de artiest het meeste aan, meer dan aan Spotify) .

Luister hier naar een paar fragmenten: