Irit Dekel is een Israelische zangeres, Eldad Zitrin een Israelische multi-instrumentalist. Ze vonden elkaar bij toeval, maar het klikte en ze gingen samen opnames maken van oude liedjes, waarbij de stem van Iris en de inventieve arrangementen van Eldad samen een verrassend resultaat opleveren. De liedjes komen uit de pop en de jazz, en er zitten klassiekers tussen als Blues in the Night of Willow Weep for Me, maar ook verrassingen als het volledig doodgezongen The Rose, dat hier toch weer verbazend goed klinkt.

Dekel en Zitrin zijn ook niet bang om een nummer volledig op zijn kop te zetten. Bye Bye Love, dat we kennen van een redelijk opgewekte, snelle versie van de Everly Brothers, wordt hier een extreem traag en dramatisch nummer, maar het werkt wonderbaarlijk goed – je gaat ineens heel anders naar de tekst luisteren. De stem van Dekel en de arrangementen van Zitrin zijn hier dan ook perfect in balans en precies goed.

Zitrin speelt accordeon, klarinet, piano, gitaar en nog het een en ander, en hij bedient zich van elektronica als het zo uitkomt, al zet hij liever een uitstekend orkest in. Elk nummer krijgt een bijzonder arrangement, waardoor het op een bijzondere manier weer tot leven komt. Het loont daarbij de moeite ook eens naar de videoclips te kijken die de twee bij de nummers hebben gemaakt – de gedaanteverwisselingen van Irit Dekel zijn verbluffend, en ze zijn ook een mooie indicatie van haar talent als zangeres. Een subliem album!

Luister hier naar een paar fragmenten: