Jacob Latham – Midnight Train

Jacob Latham is de jongste van deze lichting “Jakes”- hij is net 19 als hij zijn debuutalbum Midnight Train presenteert. Hij zingt, speelt gitaar, piano, mondharmonica en mandoline en hij schrijft zijn liedjes zelf. En het klinkt allemaal bijzonder goed en zelfverzekerd. Stevige folkrock. Aanrader.

..

Jack Day – The First Ten

Ook Jack Day presenteert met The First Ten zijn debuutalbum, en dat is al net zo sterk. Day groeide op in Londen, waar hij door alle straatzangers al vroeg wist dat hij dat ook wou – hij is dan ook een folkzanger in de tradities van Seeger, Guthry en Dylan. Alles draait vooral om de stem van Day en zijn simpele maar doeltreffende gitaarspel. Verder zijn de arrangementen sober maar raak. Uitstekende liedjes overigens, aanstekelijk en sympathiek.

  • Jack Day – The First Ten – The Greatest Records
    ..

Jacco Müller & Victor Ghannam – Palace of Dreams

Jacco Müller en Victor Ghannam zijn twee snarenvirtuozen die elkaar gevonden hebben. Ze maakten eerder het album Viento del Desierto, waar Müller de flamencogitaar speelt en Ghannam de oud. Prachtige, lange, uitgesponnen composities. Dit keer zijn de nummers aanzienlijk korter en komt er vrij nadrukkelijk een synthesizer in beeld. Dat levert een ander soort album op, wat minder ingetogen, wat vlotter, commerciëler klinkend.

Jake La Botz

Jake La Botz is de minst gecompliceerde van de vier – bluesrock, recht voor zijn raap, lekker rauw en ruig gespeeld, waarbij La Botz laat horen dat hij uitstekend gitaar speelt, lekker droog zijn donkere teksten kan zingen en daarnaast een dampende band om zich heen heeft staan. Bluesrock op zijn scherpst en zijn best.