Moosicus Records is het nieuwe platenlabel van Joachim Becker, die eerder actief was met het label Art of Groove. De eerste twee titels die hij in 2013 presenteerde zijn meteen raak.

Ivan Lins en SWR Big Band – Cornucopia

Ivan Lins is een Braziliaanse superster, die zwoele zuidamerikaanse muziek maakt, maar die hier de perfecte synthese aangaat met de in het Duitse Stuttgart gevestigde SWR Big Band onder leiding van Ralf Schmid. Lins is duidelijk de baas hier, en weet de big band volledig naar zijn hand te zetten, en dat levert een verbazingwekkend en volstrekt uniek album op. Ze zijn ook niet te benauwd om elektronica toe te voegen of om op de juiste momenten een zekere chaos toe te laten, waardoor je nooit het gevoel krijgt dat je hier met een compacte, starre big band te maken hebt. Hier weet Lins een klein wonder te verrichten – de Braziliaanse zwoele swing en het geluid van een big band vormen een perfecte mix – wereldfusie in optima forma – een juweeltje!

Sonny Emory – Rock Hard Cachet

Sonny Emory is een drummer die onder meer in Earth, Wind & Fire speelde, maar ook bij Bruce Hornsby en jazzrockgigant Lee Ritenour. Op zijn soloalbum Rock Hard Cachet vind je een funky mix van rock, jazz, blues en soul, met onder meer gasten als Bruce Hornsby (als zanger te horen in Lost in the Sunshine), zangeres Shayana Steele en Eric Clapton, die een mooie solo speelt in Truth’ll Set You Free. Vrijwel alles werd door Emory zelf geschreven, en zoals je van een drummer kunt verwachten, is dit een lekker gedreven album waar je niet stil bij kunt blijven zitten.

Al met al een mooie aftrap voor dit nieuwe label.

Klik op het driehoekje om het fragment te beluisteren.