Gitarist Tim Motzer, bassist Barry Meehan en drummer Jeremy Carlstedt vormen samen het powertrio Orion Tango, dat jazzrock maakt van het hoogste niveau. The In Between is al het derde album dat ze uitbrengen op Motzer’s eigen label 1k Recordings en het is een klein meesterwerkje, rauw, ruig, stevig, maar toch ook met een zekere finesse en subtiele details die je bij dit soort ruwe bolster-muziek niet zou verwachten.

Zeker als je wat vaker luistert zal je opvallen hoe goed bijvoorbeeld ook de rare hoekige tempowisselingen in elkaar zitten – deze mannen weten precies wat ze doen, en voorspelbaar wordt het dus nooit.

Tim Motzer kende je misschien al van Bandit65 of van PAKT dat bij MoonJune Records verscheen (en waar ik tot mijn eigen verbazing nog nooit iets over geschreven heb, terwijl ik wel genoten heb van die albums), maar ook Meehan en Carlstedt hebben al een respectabele staat van dienst. Persoonlijk vergeet ik dat altijd als ik naar een nieuw album luister, en dit is gewoon een uniek klein meesterwerkje van een uniek powertrio. Luister maar.

Luister hier naar een paar fragmenten: