Iedere zondagmiddag kon je in het Amsterdamse café de Engelbewaarder aan de Kloveniersburgwal genieten van een jamsessie van de Guardians, waarbij de van oorsprong Zuid-Afrikaanse saxofonist Sean Bergin tot zijn dood in september 2012 bijna een halve eeuw lang het onbetwiste middelpunt was.

The Guardians gingen door, hoewel Sean ontzettend gemist werd, met een eindeloze lijst aan geweldige saxofonisten. En toen was daar ineens Finn Peters, en de drie leden van de Guardians wisten meteen dat Sean goedkeurend zijn hoofd om het hoekje had gestoken.

En nu ligt daar The Sean Sessions, met een paar composities van Sean en een paar van andere Zuid-Afrikaanse jazzcomponisten – een heerlijk album, voor lome zondagmiddagen, waarbij je je helemaal kunt laten wegdrijven op verrukkelijke, ouderwetse feel-good jazz, waarbij de saxofoon en de fluit weliswaar de hoofdrol spelen, maar waar piano, contrabas en drums zeker ook gehoord mogen worden, want hier wordt geïnspireerd gespeeld. Perfecte zondagmiddagmuziek.

  • The Guardians with special Guest – The Sean Sessions Vol 1 – Sena

Luister hier naar een paar fragmenten: