Alan Glen is een Britse mondharmonicaspeler die in 19521 in het Duitse Wuppertal geboren werd. Hij speelde onder heel veel meer bij de Yardbirds, Little Axe en zijn eigen band The Barcodes. Naast een veelgevraagd bluesmondharmonicaspeler is hij ook een uitstekende slide-gitaarspeler en prima liedjesschrijver.
Tim Hain is een gitarist, songschrijver en bandleider die blues en reggae bij elkaar weet te brengen op een unieke en vrolijke manier. Samen maakten ze een album dat bijna uit elkaar barst van de energie, en dat de perfecte mix is van de bluesrock van het koude Engeland en de reggae van het warme Jamaica. Daarbij hebben de heren ook nog eens gevoel voor humor en de nodige zelfspot, dus het is ook nog eens een genot om naar de teksten te luisteren. En dan is het ook nog eens leuk als ze twee klassiekers – Black Magic Woman en I Put a Spell on You – op een volstrekt logische manier aan elkaar weten te plakken.

The GlenHain Gold Reserve is een heerlijk, uniek fusieplaatje, dat reggae en bluesrock volstrekt vanzelfsprekend met elkaar weet te verbinden. Soepel, subtiel, swingend, heerlijk.

Luister hier naar een paar fragmenten: