De Tsjechische componist en multi-instrumentalist Vladimir Vaclavek nam in dit coronajaar toch nog een album op, samen met gitarist Pavel Smid. Beiden namen eerst demos op, gingen toen aan het arrangeren en componeren en tenslotte werden de opnames gemaakt in de Rustical Studios. De gasten die meespelen namen hun bijdragen in hun eigen huisstudio’s op en stuurden die op.

Het resultaat is, als je dit  weet, niet minder dan verbluffend, want je zou een collage-achtig album verwachten, maar niets is minder waar – het klinkt allemaal alsof de band gewoon in de studio samen heeft zitten opnemen. De tijd die Vaclavek en Smid hebben besteed aan het studiowerk heeft duidelijk zijn vruchten afgeworpen, terwijl het toch allemaal niet te gelikt en te bewerkt klinkt – de ruwe randjes zitten er nog lekker aan, om het zo maar te zeggen.

Muziek om even aan te wennen, maar tegelijk muziek om erg verknocht aan te raken, merk ik. Luister maar eens naar de fragmenten, dan hoor je denk ik wel wat ik bedoel.

  • Vladimir Vaclavek feat Pavel Smid – Fly – Tak Let! – distr Xango
  • Bestel de cd hier bij een bekende webwinkel: Fly – Tak Let!

Luister hier naar een paar fragmenten:

spasonisi     
tak let     
317     
loun